Een paar dagen Lissabon

foto 2

Aangekomen in deze prachtige stad voel ik me meteen thuis!

De vriendelijke Portugezen, de leuke kleine straatjes met hoogteverschillen (Portugal is op zeven heuvels gebouwd), de kleine ouderwetse trams met al hun gekraak en natuurlijk de zon 😉 Wat ook nog eens leuk is, is dat Lissabon op een half uurtje afstand een strand heeft, Caiscais. Altijd fijn om even te relaxen.

foto 1

Gisteren stond in het teken van de wijk BelĂ©m. De wijk die bekend staat om z’n ‘Pastel de BelĂ©m’, te krijgen bij ‘Confeitaria de BelĂ©m’, kon natuurlijk niet aan mijn lekkere trek ontkomen. Een bladerdeegtaartje gevuld met vanilleroom, bestrooid met kaneel en suiker. En ja, echt ontzettend jammie jammie! Dagelijks gaan er zo’n tienduizend van deze taartjes over de toonbank, holymoly!

Ook een bezoek aan LX Factory kon niet ontbreken aan de reis. Wat word ik hier blij van! Dit oude fabrieksterrein is compleet omgebouwd tot cultureel centrum. Verschillende winkeltjes, restaurants en theaters komen hier samen, ieder met z’n eigen creatieve invulling. ‘CafĂ© na fabricia’, aan het begin van deze wijk, nodigt meteen uit om even plaats te nemen aan de lange tafels onder de bomen.

And, ‘If nothing else works, try chocolate cake’! Geen probleem dan doen we dat.. Landeau, in dezelfde wijk, heeft volgens ‘The NY Times’ de lekkerste chocola van Lissabon. Bij de eerste hap val je stil en wil je alleen nog maar genieten, heerlijk!

Alleen deze wijk is al de moeite waard om nog eens terug te komen naar Lissabon.

More from Gerline Hornsveld
Voetenfeest
  Een “warm” applaus voor deze geweldige slippers van de Zara. Hoe...
Read More
Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.